Magazin online, servicii, mentenanta, proiectare Instalatii incendiu Despre noi Contacteaza-ne
Instalatii Incendiu
 
 
Suna!
Contact
   
   
Executie
 
Executam instalarea sistemelor anti-incendiu pentru a va putea proteja locuinta, biroul sau orice cladire impotriva incendiilor neprevazute. Sistemele de alarma pentru incendiu sunt produse de firme renumite in domeniul sigurantei anti-incendiu.
 
Instalarea unui sistem de detectie si avertizare a incediului este o modalitate folosita pentru limitarea atat a pagubelor umane cat si a celor materiale. Pentru locuintele particulare este suficienta conectarea detectorilor de fum la centrala de alarma folosita in mod special impotriva efractiei.
 
Pentru cladiri de birouri, spatii comerciale mari, depozite, banci, cladiri aglomerate este utila folosirea de sisteme dedicate pentru detectia si semnalizarea inceputului de incendiu.
 
 
 

Un astfel de sistem se compune din: centrală de semnalizare; detectoare automate de fum şi temperatură; butoane manuale de semnalizare; avertizoare sonore şi optice; circuitele aferente acestui sistem.

Pe lângă operaţiunea de avertizare, instalaţia este capabilă să activeze următoarele funcţii: închiderea uşilor antifoc; deschiderea dispozitivelor de evacuare a fumului şi a gazelor fierbinţi; întreruperea alimentării cu energie electrică; oprirea sistemului de climatizare; alarmarea automată prin linie telefonică; declanşarea sistemului de stingere, deschiderea uşilor de evacuare etc.

 
 
 
 
Instalatii anti-incendiu
 
Componentele unui sistem de alarma contra incendiilor sunt:

- centrale conventionale de incendiu supravegheaza semnale de stare venite de la detectorii de fum sau temperatura si de la butoanele de avertizare manuala a incendiului si in raportarea schimbarilor de stare; toti detectorii sunt conectati la intrarile centralei, definite ca zone, corelat cu zonarea obiectivului.
- centrale adresabile de incendiu
- fiecare detector are o adresa si mai multi detectori se conecteaza pe o bucla; avantajul il reprezinta usurinta cablarii si identificarea usoara a alarmelor.
- repetoare si emulatoare repeta informatii si comenzi provenite de la centrala de incendiu;
- butoane de avertizare manuala la incendiu;
- detectori de fum optici alarmeaza cand concentratia de particule de fum din camera optica depaseste o valoare prestabilita.; senzorii conventionali inteligenti includ autodiagnosticare, reducand alarmele false provocate de contaminarea inerenta cu praf sau murdarie.
- detectori de fum cu ionizare;
- detectori de fum tip bariera in infrarosu se preteaza pentru aplicatii unde este dificila amplasarea detectorilor de fum uzuali, precum hale inalte sau greu accesibile.
- detectori de fum cu spot reflexiv in infrarosu semnalul in infrarosu este reflectat de o prisma si analizat pentru a sesiza prezenta fumului.
- detectori de fum prin aspiratie, sistemul foloseste un aspirator si un sistem de conducte prin care preleveaza esantioane din atmosfera din diverse puncte de interes.
- detectori de temperatura reactioneaza la cresterea anormala a temperaturii in incinta
- detectori de flacara se folosesc doar in aplicatii de interior.
- module adresabile se folosesc ca interfata intre centralele adresabile si detectorii conventionali; prin intermediul lor pot fi conectati la o centrala adresabila fie detectori conventionali de fum, de temperatura, de flacara, fie alte tipuri de detectori: de gaz, de CO, de inundatie.
- izolatoare de bucla pentru sisteme adresabile
- detectori de substante periculoase: detectori de hidrogen, de vapori de petrol, de alcool etilic, de amoniac, de GPL, de gaz metan.
- sirene si indicatoare optice de semnalizare asigura avertizarea locala sonora si luminoasa despre producerea unui incendiu si intrarea in procedura de evacuare
- electromagneti si elemente de blocare a usilor. Sunt comandati de centrala de incendiu.
- acumulatori mentin sistemul in functiune dupa caderea sursei principale de energie - dispozitive de testare si service

       
Distributie, livrare Servicii, Proiectare, executie Mentenanta, suport, service Magazin online instalatii incendiu
       
Top